Oslo

Oslo er Norges hovedstad og et populært reisemål for mennesker fra hele verden. Dette er ofte den første byen man ser når man skal ta fatt påen lang Norgesferie. For nordmenn er det den mest spennende byen åbesøke i eget land.

Oslo er et stort knutepunkt for trafikken i Norge. Her finnes landets største flyplass, og en rekke båtforbindelser med andre land. Fergetrafikken med danskebåten er en viktig del av turistgrunnlaget for byen.

En storby i et lite land

Med sine over 630 innbyggere er Oslo det nærmeste man kommer en storby i Norge. I byen ligger Stortinget og her finner man ogsåregjeringens tilholdssted. Store deler av sentraladministrasjonen i Norge er lagt til byen, selv om man de senere årene har sett en utflytting av diverse funksjoner. Oslo er samtidig den kulturelle hovedstaden i Norge. Her finner man kjente instituasjoner som Operaen, Oslo Spektrum og nasjonal arenaen i fotball, Ullevål Stadion. For turister er det mange spennende attraksjoner åglede seg til. Oslo er en storby i norsk målestokk, og dette kommer tydelig frem når man utforsker byen nærmere. Her finnes det tilbud som er uten sidestykke i resten av Norge.

Ting å se i Oslo

«Sinnataggen» er en skulptur i Vigelandsanlegget i Frognerparken i Oslo.

«Sinnataggen» er en skulptur i Vigelandsanlegget i Frognerparken i Oslo.

En av de mest berømte severdighetene i hovedstaden er uten tvil Vigelandsparken. Den gigantiske parken ligger vest i Oslo, og byr påen stor mengde skulpturer. Faktisk har kunstneren Gustav Vigeland laget hele 212 figurer som er utstilling rundt omkring i parken. Parken er åpen for publikum til en hver tid, og er et utmerket sted åtilbringe noen timer. Etterpåkan man ta en tur til Bjørvika der den nye staselige Operaen er lokalisert. Bygningen representerer fantastisk moderne arkitektur og er en av Norges virkelige praktbygg. Operahuset er åpent for publikum, og man kan nyte en guidet tur eller en forestilling. Det går an ågåopp taket, og dette er en populær aktivitet blant tilreisende.

Om man er opptatt av vintersport bør man sjekke ut Holmenkollen. Skianlegget her er en topp moderne konstruksjon, og påstedet finner man verdens eldste skimuseum. For ånyte utsikten er det mulig ådra helt opp til toppen av hoppbakken. Det finnes fåandre steder i verden der man kommer såtett inn påidretten som i Holmenkollen. Dette skjer spesielt i vintersesongen når tilskuere står ved siden av skisporet og heier påutøverne som går renn.

Historiske severdigheter

For de historieinteresserte kan det være spennende åta turen til Akershus Festning. Denne festningen fra det 13. århundre er i dag et vakkert museum for tilreisende. Her ligger det kjente Hjemmefrontsmuseumet, og man kan nyte en utsikt i særklasse. Anlegget ligger rett over havneområdet, noe som gjør at det er enkelt åfinne frem.

Et annet alternativ er Vikingmuseumet påBygdøy. Her har man utstilt vikingskip fra 900-tallet og mange typer utstyr fra denne tiden. Uansett hva man velger er det liten tvil om at attraksjonene er mange i Oslo. Både nordmenn og utenlandske turister kommer hvert år for åoppleve den norske storbyen.

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


  • Opplev fantastiske København
  • Cruise til København hele året
  • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!
Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


  • Den raskeste veien med til Danmark.
  • 20% rabatt på overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!