Gøteborg

Gøteborg er en kjent ferieby for mange norske turister. Spesielt kjent er byen for sitt store Tivoli som trekker til seg enorme mengder tilreisende hvert eneste år.

Det er mange gode grunner til å legge ferien til Gøteborg. Stedet byr på mange muligheter for tilreisende. Lokalbefolkningen er vennlig og svært positiv til turister.

En viktig by i Sverige
Gøteborg er den nest største byen i Sverige og har et innbyggertall på over en halv million. Stedet fikk bystatus allerede i 1621 på oppfordring fra Gustav II Adolf. Gøteborg er spesielt kjent for sin posisjon innenfor svensk industri. Store selskaper som Volvo og SKF blir begge styrt fra denne byen. I tillegg har stedet en unik posisjon ved å ha den største havnen i Norden. Gøteborg har en sterk status i Sverige og er et populært reisemål for nordmenn. Mye av grunnen ligger nok i de mange attraksjonene som byen kan skilte med.

De beste turistattraksjonene
Gøteborg er en by som gir tilreisende mange muligheter for opplevelser. Alt fra tivoli, til vitenskap og botaniske hager er med på å gi reisen en unik sammensetning. Forholdene er godt tilrettelagt for at mennesker i alle aldere skal kunne kose seg på tur. Derfor er Gøteborg et utmerket reisemål om du ønsker å ta med familien på tur til utlandet. Før man drar kan det være lurt å sette seg inn i hvilke alternativer man har når man skal oppleve byen. Et godt sted å starte er i Liseberg.

Liseberg – gode opplevelser for hele familien

balder

Berg- og dalbanen Balder i Liseberg

Liseberg kan skilte med å være den mest populære turistattraksjonen i hele Sverige. Her kommer over 3,4 millioner mennesker hvert år for å ha det gøy på tivoli. Tivoliet er det største av sitt slag i Norden og praktisk lokalisert i sentrum av byen. Fornøyelsesparken ble opprettet allerede i 1923 og har siden vært en gigantisk suksesshistorie. I dag er det berg- og dalbanen Balder som er den største attraksjonen. Banen er utformet i ekte treverk og byr på en kilometer med fartsfylt spenning. I Liseberg finnes det en rekke tilbud fra tradisjonelle radiobiler til spøkelseshus og moderne spisesteder. Alt er lagt til rette for at hele familien skal kose seg på tur!

Universeum – vitenskap på en ny måte

Like ved Liseberg finner man vitenskapssenteret Universeum. Formålet er å presentere variert vitenskap fra hele verden. Her finner man alt fra haier til interessante teknologiske eksperimenter. Om man vil er det ikke vanskelig å bruke en hel dag på Universeum. Vitenskap blir her presentert på en lett forståelig og spennende måte.

Historiske severdigheter
De historieinteresserte har mye å se frem til i Gøteborg. Enhver tur bør inkludere et besøk til Gøteborg Stadsmuseum. Den mest populære attraksjonen er et ekte vikingskip som er det eneste av sitt slag i Sverige. Her er det også egne tilbud som er spesielt tilrettelagt for barn.

Om man vil oppleve mer historie er det bare å ta turen til Nye Alvsborg Festning. Bygningen ligger i havneområdet og stammer fra 1600-tallet. Formålet med festningen var å forsvare byen, men den ble senere omgjort til et stort fengsel.

En tur til Gøteborg byr på utrolig mange spennende attraksjoner. Nordmenn har kort vei og kan gjerne bruke en hel ferie i denne byen. Et mer omfattende tilbud for turister skal man lete lenge etter i Sverige.

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


  • Den raskeste veien med til Danmark.
  • 20% rabatt på overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!