Hirtshals

For mange er Hirtshals et første møte med utlandet. Barndommens ferieturer til Danmark startet ofte med en kort fergereise til turistmålet i sør. Om man er påjakt etter dansk idyll og avkobling er den lille byen verdt mer enn en dagstur.

Gjennom historien har det vært flere fergeruter fra norske byer til Hirtshals. Byen ligger i et landlig område med svært gode feriemuligheter. Her er det mulig åstikke av fra verden samtidig som man samtidig kan oppleve en rekke severdigheter.

Byen Hirsthals

Hirtshals er lokalisert i Vendsyssel påøya Jylland. Etter en endring i dansk lovgivning ble byen i 2007 flyttet inn i Hjørring kommune. Dette førte til at Hirtshals by måtte gi opp sin status som kommunesenter. Det er relativt fåmennesker som bor i Hirtshals, og stedet har et innbyggertall på6665 fastboende. De største næringene er fiskeri og havnevirksomhet. Spesielt har stedet vært knyttet til fergeruter fra Norge. Byer som har hatt forbindelse med Hirtshals er Larvik, Langesund, Bergen, Stavanger, Oslo og Kristiansand. Ruten fra Oslo er nåblitt nedlagt som følge av fåreisende påstrekningen. Havneanlegget ble bygget mellom 1919 og 1931. Pågrunn av stort behov ble havnen kraftig opprustet i 1966. Fiskerivirksomheten her gjør Hirtshals til den nest største byen pådette området i Danmark.

Attraksjoner rundt Hirtshals

Nordeuropas største akvarium ligger i Hirtshals, og vi anbefaler absolutt et besøk!

Nordeuropas største akvarium ligger i Hirtshals, og vi anbefaler absolutt et besøk!

En av de største severdighetene i Hirtshals er Nordsøakvariet. Dette er en av de største i sitt slag i hele Norden, og har som siktemål åvise frem hva som rører seg i Nordsjøen. Om man har barn med påferie er dette et perfekt sted åtilbringe en dag. Her finner man opplevelser som gjør at hele familien koser seg. Om man liker maritime opplevelser er dette det beste alternativet påland.

I området rundt Hirtshals fyr finner man et bunkermuseum. Dette er det eneste i sitt slag i Danmark som er fullstendig utgravd. Anlegget er åpent for publikum og man kan oppleve alle typer tyske forsvarinnstallasjoner. Hele 70 rom er utstyrt med våpen og andre gjenstander som ble brukt i virksomheten. Utenfor finnes systemer for flyradar og andre overvåkningsfunksjoner. Man kan enkelt bruke en dag pååse alt bunkeren har åby på. Museumet er optimalt om man er historieinteressert, og har lyst åse noe helt nytt.

Sykkelturer

Hirtshals ligger perfekt til i Nord, og man kan enkelt benytte stedet som startsted for sykkelturer. Hver sommer kommer mange nordmenn til Danmark nettopp for åsykle. Landet er perfekt pågrunn av mangelen av fjell og andre hindringer. Her kan man ferdes rundt påflatt land  og bare nyte omgivelsene. Her finnes det ogsåflere muligheter når det gjelder leie av sykkel.

Om man vil se mer av livet påden danske landsbygda såer Hirtshals et perfekt startpunkt. Den lille byen og området rundt byr påmange attraksjoner. Man reiser gjerne til Danmark for åfåro i et ellers hektisk liv. Pået sted som Hirtshals kan man uten tvil finne muligheter for hvile og ferieidyll.

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


  • Opplev fantastiske København
  • Cruise til København hele året
  • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!
Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


  • Den raskeste veien med til Danmark.
  • 20% rabatt på overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!

Les mer om Hirtshals her: Hirtshals