Aldersgrense på danskebåten

Aldersgrense danskebatenFør man bestiller billett med danskebåten er det viktig å være klar over aldersgrensene. Disse varierer på de forskjellige rutene og kan være alt fra 18 til 25 år. Rederiene har svært varierende praksis når det gjelder aldersgrense ombord. Nedenfor følger en oversikt over de ulike alderskravene på forskjellige strekninger.

Ruten fra Oslo til Fredrikshavn

Denne ruten har høyere aldergrense enn det som er vanlig på danskebåten. Her må man nemlig ha fylt 25 år for å få lov til å reise uten foresatte. Om man ønsker å reise med en annen voksen ledsager så må man få underskrevet en erklæring fra egne foresatte. Det er derfor viktig å ha dette på plass før man drar til fergekaien.

DFDS Seaways rute mellom Oslo og København

Om du skal reise på minicruise er aldersgrensen på 20 år med mindre du reiser med dine foreldre. På reiser en vei er det en generell aldersgrense på 18 år. Med andre ord kan du reise selv om du ikke har fylt 20 år, så lenge du kjøper de riktige billettene. Man bør derfor sette seg nøye inn i reglene før man bestiller billett.

Superspeed fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals

Colorline Superspeed har ulike aldersgrenser avhengig av når man reiser på tur. Man må ha fylt 20 år for å reise fra torsdag til søndag. De andre dagene har 18 års aldersgrense så lenge man reiser kl: 08:00. For avganger etter kl: 16:30 gjelder en aldersgrense på 20 år. Om man er ung gjelder det altså å velge den riktige avgangen. Da kan man ha mye glede av den raskeste reiseveien til Danmark. Det er stor variasjon i aldersgrense på danskebåten. Disse reglene er laget for å sikre at alle får en trygg og god reise til Danmark. Det blir foretatt kontroll av legitimasjon ved avreise og det er således nødvendig å ta grensene på alvor. Om man er på tur med foreldre gjelder heldigvis ikke disse reglene og man kan reise fritt uavhengig av alder. Så lenge man er fylt 18 år har man uansett muligheten til å dra til Danmark med enkelte av fergene.

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


  • Opplev fantastiske København
  • Cruise til København hele året
  • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!
Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


  • Den raskeste veien med til Danmark.
  • 20% rabatt på overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!