Fjordline

BH_FJ_logo_600x450Fjord Line er et velkjent transportselskap for mange nordmenn. De opererer ruter fra Norge til Danmark og bringer hvert år mange turister over sjøen.

Selskapet er en av de få aktørene som står for passasjertransporten til vårt naboland. Rederiet har i dag flere aktiviteter på ulike områder.

Om selskapet

Fjord Line ble grunnlagt i 1993 og har i dag rundt 450 ansatte. Hele 85 av disse arbeider på land i Bergen, Stavanger, Egersund, Langesund, Kristiansand og Hirtshals. De øvrige 385 ansatte arbeider på sjøen. Antall ansatte øker med omtrent 80 personer i sommersesongen. Ingvild Fardal har vært administrerende direktør i Fjord Line siden 2007. Rederiet tilbyr transport mellom Norge og Europa, og dette gjelder i hovedsak Danmark.

Historie

Fjord Line startet med å operere MS Bergen 27. juni 1993. Ruten gikk fra Bergen til Egersund og videre til Hanstholm. I 1998 kjøpte Fjord Line opp England Line fra Color Line sammen med skipet Color Viking, som ble omdøpt til MS Jupiter. England Line var da den eneste leverandøren av et internasjonalt cruise og kargo fra Vest- Norge. Dette bidro til at Fjord Line vokste seg betydelig større.

I april 2003 ble MS Fjord Norway døpt og satt i drift, og dette var det samme året Haugesund ble en ny havn for selskapet. Det var virkelig et år der Fjord Line opplevde stor vekst i passasjertall.

I 2005 møtte Fjord Line store utfordringer grunnet høy konkurranse i markedet. I 2006 ble de nødt til å selge England Line og skipene MS Jupiter og Fjord Norway. I 2007 måtte selskapet jobbe hardt for å prøve å snu den nedadgående trenden. Fjordline fikk dette året nye eiere, og i 2008 ble Fjordline og Master Ferries slått sammen. Det nye selskapet kjøpte så opp HSC Fjord Car. Det samme året ble MS Bergen returnert til Fjord Line og ble omdøpt til MS Bergenfjord. Virksomheten i havnene i Egersund, Haugesund og Hanstholm ble avsluttet. Fokuset ble satt på Vest- Norge og ruten mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals. Fjord Cat seilte samtidig mellom Kristiansand og Hirtshals.

Med nye eiere og en omorganisering, ble store tap omgjort til profitt. Fjord Line fokuserer nå på to helt nye moderne skip som er under bygging. MS Stavangerfjord er det første av de nye skipene, og vil snart starte opp med avganger. Med to nye cruiseskip vil rederiet ha muligheten til å tilby daglige avganger på ruten mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals. Samtidig vil en helt ny rute bli opprettet mellom Langesund og Hirtshals. Dette skal være med på å styrke selskapets posisjon i fremtiden. Forhåpentligvis kan mange norske turister ha store glede av å reise med Fjord Line i mange år fremover. Danskebåten fra Bergen og Stavanger er blitt et viktig tilbud for folk på vestlandet.