København

Mange ser på København som Skandinavias mest urbane by. Både kulturopplevelsene og de mange turistattraksjonene gjør stedet til et populært reisemål. I kongens by ligger alt til rette for en avslappende weekendtur, helt uavhengig av årstid.

København er en by som kan konkurrere med de fleste store internasjonale metropoler. Her finnes alt fra staselige slott til en autonom bydel. For nordmenn er det lett å reise sjøveien til København med danskebåten. Denne ruten gjør at byferien kan kombineres med en vakker sjøreise i koselige omgivelser.

Litt om København

Cafeer og gater i København

Cafeer og gater i København

København er en storby i Norden med over 1,2 millioner innbyggere. Byen er også hovedstad i Danmark og omfatter hele 18 forskjellige kommuner. København er lokalisert på Sjælland, og befinner seg på østkysten av denne øya. I byen finner man viktige institusjoner som parlamentet, det kongelige slott, høyesterett og den sentrale statlige administrasjonen. København har en lang og stolt historie som kan føres helt tilbake til rundt år 800.

Opplevelser i kongens by

Deilige København

Deilige København

København er kjent for en rekke turistattraksjoner. Mest kjent er kanskje byens tivoli som er et av de beste i Norden. Dette er et ypperlig reisemål for de som har barna med på ferie. Det er ikke vanskelig å bruke flere dager her uten å kjede seg. Når man er lei av fornøyelsesparken kan man ta turen til Amalienborg slott. Dette er en av de virkelig store severdighetene i byen, og hit drar en enorm mengde turister hvert år. De staselige bygningene kombineres med stolte tradisjoner. Mange vil gjerne se vaktskiftet når de tradisjonelt kledde gardistene bytter posisjon.

Selve symbolet på København er for mange statuen av den lille havfruen. H.C. Andersens skapning er en av de mest besøkte attraksjonene i byen. For å se statuen må man dra til Langelinje-piren som ligger i et vakkert område i bysentrum. Her finner man småbåthavnen og en rekke gode barer og restauranter. Den lille havfruen ble faktisk 100 år i 2013, og populariteten ser ikke ut til å bli noe mindre med årene. Statuen har flere ganger blitt skadet men myndighetene sørger for at den alltid repareres til glede for publikum.

Christiania – utbryternes høyborg

Mange har sikkert hørt om den autonome bydelen Christiania. Stedet ble først okkupert i 1971, når en gruppe mennesker tok over en tidligere millitærstasjon i Bådmandsgade. Senere ble området kjent for sin liberale holdning til rusmidler. Det var likevel først og fremst ønsket om en fri livsstil adskilt fra kapitalismen, som var utgangspunktet for bevegelsen som fant stedet. I dag bor fortsatt mange av de opprinnelige innbyggerne fortsatt i bydelen. Hele 1000 mennesker har sin bostedsadresse her, og en halv million turister kommer hit årlig. Spesielt kjent er den unike arkitekturen i området, og en butikk som produserer unike sykler.

København er et populært reisemål for nordmenn. Ofte tar man seg en weekendtur hit, og byen er perfekt for en romantisk parferie. I København finnes det mye å gjøre uavhengig av årstid og mulighetene for shopping er store. Om man ønsker å dra på en skikkelig byferie så bør man teste ut København.

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


  • Opplev fantastiske København
  • Cruise til København hele året
  • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!

Les mer om København