Frederikshavn

Frederikshavn er en vakker liten by som mange nordmenn har gode minner fra. Danskebåtens rute fra Oslo gjør stedet til et naturlig reisemål for solsøkende nordboere. Mange går glipp av spennende opplevelser ved åreise videre før de har sett nærmere påkystbyen.

I Frederikshavn finnes det mange attraksjoner og ting ågjøre. Det er absolutt verdt åoppholde seg her i mer enn noen fåtimer.

Dette er Frederikshavn

Stena Line har ruten mellom Oslo og Frederikshavn

Stena Line har ruten mellom Oslo og Frederikshavn

Byen Frederikshavn ligger i regionen Nordjylland i Danmark. I nærheten finner man vakre Kattegat som mange har gode sommerminner fra. Her bor det litt over 23500 fastboende mennesker, og tallet blir selvfølgelig et helt annet om man tar med besøkende i sommersesongen. Naturen rundt byen bærer preg av et såkalt morenelandskap som er resultat av den siste istiden. I gamledager gikk byen under navnet Fladstrand. Dette ble imidlertid endret som følge av at stedet fikk rettigheter som kjøpstad i 1818. Navnet Frederikshavn kommer fra kong Frederik VI som byen er oppkalt etter. Området her har historisk sett hatt fiskeri og havnevirksomhet som de største næringene. Dette er en tradisjon som fortsetter i dag i form av Stena Line sin rute til Oslo.

Ting ågjøre i Frederikshavn

Et besøk i Frederikshavn bør helt klart inneholde en tur til museumet. Her vil man bli tatt med påen spennende historisk reise som strekker seg fra bronesalderen til dagens samfunn. Ellingå-skipet og motstandsmuseumet er de største attraksjonene som stedet byr på. Bangsbo Fort ligger ikke langt fra Pikkerbakken og er enkelt tilgjengelig for tilreisende. Det såkalte bunkermuseumet påBangsbo er del av Nordjyllandsk Kystmuseum og byr påen ekte WWII- følelse. Blant severdighetene finner man et ekte avhørsrom fra krigen, den fredfylte barnebunkeren og gamle kanoner.

Knivholt – en prakteiendom påkysten

Vest for Frederikshavn finner man det vakre herskapshuset Knivholt Hovedgaard. Her arrangeres det mange spennende aktiviteter året rundt, og turister vil ha stor glede av åteste ut tilbudet. En del av gården er gjort om til et museum. Her kan man oppleve en samling av historiske gjenstander fra starten av 1900-årene. For mange nordmenn vil det nok ogsåvære gledelig åvite at Knivholt Hovedgaard har en stor samling av ulike typer øl.

Utforsk byen

Frederikshavn byr påmange muligheter når man skal påoppdagelsesferd i byen. Her er det lagt opp til at man leie sykkel og gjøre seg nytte av de fantastiske sykkelveiene i området. Andre alternativer er ågåpåsightseeing til fots eller ved bruk av bil. Fordelen med åleie en bysykkel er at man får fri adgang til en rekke attraksjoner. Det publiseres ogsået turistmagasin for Frederikshavnder det gis tips til gode sykkelruter. To favoritter blant tilreisende er turer til Palmestranden og Bangsbo-området.

Selv om Frederikshavn ofte bare blir et stoppested for fergeturister, såer det helt klart et sted som byr påstore feriemuligheter. Her finner man varierte attraksjoner og en infrastruktur som er tilrettelagt for turister. Livet i den lille danske byen er fredfylt og passer perfekt for de som søker avkobling fra hverdagen.

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


  • Den raskeste veien med til Danmark.
  • 20% rabatt på overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!

Du kan lese mer om Frederikshavn her: Frederikshavn